Derfor Holder vi Altid Møder i Golfklubber

0
263

Mit job er at tale med mennesker, motivere dem til at tænke kreativt, og så hive gode idéer ud af dem på hurtig og effektiv vis. Alle dem jeg taler med er langt mere geniale end jeg selv er: men de har ofte brug for min hjælp, for at kunne benytte sig af deres geni, og virkeligt få det til at komme til udtryk. Det er noget jeg har arbejdet på at blive bedre til i mange år, og jeg er i dag ganske stolt af de resultater jeg får ud af mine metoder.

Da stort set alle jobs i dag kræver en god mængde kreativitet, så har jeg tænkt rigtigt meget i, at mine metoder måske kunne være brugbare i andre sammenhænge. Hvordan ville din arbejdsplads, eller dit projekt, udvikle sig, hvis I var i stand til at facilitere skabelsen af kreative og innovative løsninger på bedst mulig vis? Langt de fleste ville se det som en absolut guldgrube. Hvis jeg kan dele bare en enkelt metode, som har en sådan effekt rundt i landets virksomheder, så er jeg sikker på det vil give fantastiske resultater. Derfor deler jeg i dag en af mine vigtigste metoder i forhold til kreative møder.

Metoden er ganske simpel: vi holder altid disse møder i en golfklub. Stort set alle golfklubber rundt omkring i verden har faciliteter til at afholde konferencer eller møder. Hvis jeg bliver bedre om at afholde en konference i nordjylland, så slår jeg op på internettet hvad der findes af golfklubber i den del af landet, og booker et lokale hos dem.

Der findes selvfølgeligt billigere steder at leje et mødelokale eller et konferencerum end i en golfklub. Men det er min erfaring, at golfbanen har en nærmest magisk effekt på kreative menneskers evne til at tænke klart.

De fleste af os bruger vores arbejdsdag foran en computerskærm inde i et eller andet kontorlokale. Det er ganske uinspirerede, og jeg kan mærke, at det fastlåser vores tanker til en lille boks. De begrænsede fysiske rum omkring os begrænser også vores mentale rum, og dermed vores evne til at tænke kreativt og nyt. Ved at holde et møde ved en golfbane får jeg mulighed for, at invitere alle mødedeltagerne udenfor, hvor de vil se endeløse baner med grønt græs. Pludseligt føler de, at de kan trække vejret igen: det kreative slør er løftet. Deres fysiske såvel som deres mentale rum er pludseligt uden begrænsninger, og de kreative tanker begynder at flyde i en lind strøm.

Når vi endelig sætter os ind i mødelokalet, så kan det være svært at følge med, i alle de fantastiske idéer og tanker der bliver delt. Forskellen er ikke til at tage fejl af, så det er en metode jeg helt klart vil anbefale dig at prøve, også selvom du måske er skeptisk. Vores omgivelser har en virkelig stor effekt på hvordan vi tænker.