Derfor Udskiftede Jeg mit Gamle Redskabsskur

0
216

Der er nok mange mennesker der vil sige, at jeg er rimeligt doven anlagt. Det skal ikke forstås på den måde, at jeg aldrig udretter noget. Jeg ligger ikke og dovner den på sofaen, mens jeg lever af andres penge eller noget i den stil. Det er slet ikke mig. Min dovenskab handler mere om, at jeg altid leder efter den mest effektive måde, at gøre noget på.

På et tidspunkt præsenterede min arbejdsplads mig eksempelvis for en opgave, som de forventede ville tage tre uger at udføre. Det var ikke en typisk opgave, og der var meget mere kørsel involveret, end normalt. Jeg kunne altså se frem til at skulle køre frem og tilbage mange gange i løbet af de tre uger, for at få alle materialerne på plads med videre. Vores firmabil havde begrænset med opbevaringsplads, så vi kunne ikke flytte det hele på én gang. Kunden havde samtidig begrænset med plads der, hvor arbejdet skulle udføres. Så den umiddelbare løsning var, at jeg hver dag ville fylde bilen op, køre hen til kunden, og så udføre noget arbejde.

Jeg har ikke noget imod at arbejde, og jeg nyder faktisk også at køre bil. Men jeg hader ineffektivitet, og det var altså her, hvor min dovenskab slog til. Jeg følte at der måtte være en nemmere måde at gøre det her på, så jeg begyndte at lede efter den. Jeg fandt ud af, at der var et lager i nærheden af kunden der kunne lejes på månedsbasis. Det lager ville have rigeligt med plads til alle materialerne. Det tog mig samtidig kun få minutter at finde en lokal bilforhandler jeg kunne leje en lastvogn fra. Så jeg brugte en enkelt dag på at fylde lastvognen op med alle materialerne, og kørte så hen til lageret.

Det, der var tænkt som 3 ugers arbejde, endte med at være gjort på 5 dage. Jeg scorede altså en to ugers ferie på den konto. Det er den form for dovenskab, jeg er kendt for. Når jeg snakker om et projekt med mine naboer, så er de altså altid skeptiske: de ved at jeg er doven, og ikke gør noget unødvendigt.

Så da jeg fortalte dem at jeg havde planer om at udskifte mit gamle redskabsskur, så troede de ikke på mig. Mit redskabsskur fungerede fint nok: det havde plads til alle mine ting, og det beskyttede fint imod vind og vejr. Det var af ældre dato, men det var stadig ganske præsentabelt. Hvis noget virker, hvorfor så ændre på det?

Men jeg er som sagt doven på min helt egen måde. Mit gamle redskabsskur fungerede som sagt fint nok, men det krævede løbende vedligeholdelse. Jeg var hele tiden nødt til at holde øje med, om træet var udsat for fugt eller råd. Det skulle males med træbeskyttelse med jævne mellemrum og så videre. Nu om dage findes der vedligeholdelsesfri redskabsskurer: så det var selvfølgeligt sådan et, jeg fik fingre i. Det krævede noget arbejde her og nu, men til gengæld behøver jeg ikke at tænke på vedligeholdelse fremadrettet. Det er smart dovenskab!