Det Betaler sig at Passe Godt på Sine Biler

0
254

Til dagligt arbejder med som revisor i en mellemstor virksomhed. Mange tænker, at bogføring og økonomi er noget af det mest tørre og kedelige, de overhovedet kan forestille sig. Det kan jeg på et eller andet plan godt forstå. Jeg har dog altid haft en fascination af tal og matematik. For mig, er regnskaber en slags puslespil. Jeg ser det som en spændende udfordring, og nyder at pusle med det. Jeg lægger ikke rigtigt noget pres på mig selv: jeg tager det bare stille og roligt, og nyder processen. Det er de færreste der kan relatere til, at jeg nyder mit tal-tunge arbejde på den måde. Men det er egentligt okay: jeg ser bare mig selv som heldig, da jeg bliver betalt en god løn, for at lave noget jeg nyder.

Jeg er så også typen, der ikke rigtigt kan lægge arbejdet fra mig, når jeg kommer hjem igen. Alt hvad jeg beskæftiger mig med, har det med at blive tryllet om til tal og tabeller i mit hoved. Hvis vandregningen er højere end den plejer, så går der ikke 5 sekunder, før jeg har tre forskellige teorier i mit hoved. Giv mig to minutter mere, og jeg kan fortælle dig nøjagtigt hvordan jeg ville teste hver teori af. Det kan ikke altid betale sig at implementere mine idéer, men det er jo bare en udretning i sig selv!

Nogle gange finder jeg dog ud af ting, som kan give virkeligt store besparelser. Når jeg falder over den slags, så forsøger jeg at dele det med så mange mennesker som muligt. Uanset hvor mange penge man har, så er der ikke nogen der kan lide at betale overpris for tingene. Så hvis der er et smart spare-trick, så er det typisk noget, som alle kan sætte pris på.

Man kan ofte finde de største besparelser der, hvor man har de højeste udgifter. I langt de fleste husholdninger er bilen en af de primære udgiftsposter. Penge til eventuelle afbetalinger, reparationer, vedligeholdelse, benzin og så videre. Det er alt sammen noget der koster, og det gør samlet set bilen til en dyr genstand at eje. Tricks der sænker ens udgifter til bilen, kan altså gøre en stor forskel på husholdningens økonomig og budget.

I vores husholdning har vi to biler, så udgiften er dobbelt så stor. Det var særligt vedligeholdelse og reparationer jeg synes gjorde ondt. Så jeg kiggede på, hvad vi kunne gøre for at passe bedre på vores biler. En carport er en oplagt måde, at beskytte sin bil mod elementerne. Det ville sænke de løbende udgifter til vedligeholdelse, og måske udskyde visse reparationer. Jeg regnede på, hvilken bil vi ville spare flest penge på, at have i en carport. Min matematik viste mig dog hurtigt, at det faktisk bedst kunne betale sig at investere i en dobbelt carport. Udgiften til en dobbelt carport er selvfølgeligt større, end hvis vi kun byggede en carport med plads til en enkelt bil. På sigt ville det dog hurtigt kunne tjene sig hjem, da en dobbelt carport beskytter begge biler.