Epoxymaling Kan Sagtens Være et Klimavenligt Valg

0
224

Hvis vi skal have en chance for at redde en planet, så er vi alle sammen nød til at kigge på, hvordan vi kan hjælpe. Det er selvfølgeligt de store firmaer der forurener mest, og derfor har mest at skulle gøre i den sammenhæng. Men det betyder ikke, at vi andre bare kan fortsætte med at forurene, som om det ikke gjorde noget. Det handler om at ændre vores tankegang: vi er nødt til at indse, at økosystemet er skrøbeligt, og at vores handlinger har konsekvenser. Hvis vi som individer begynder at tænke kritisk over hvordan vi behandler planeten, så vil disse bekymringer også snige sig ind i virksomheder og regeringer. Mange bække små gør en stor å, når det kommer til klima og miljø.

Her er det dog meget vigtigt, at vi ikke springer alt for hurtigt til konklusioner om, hvad der virker. Der er mange faktorer i spil, og man kan meget let komme til at drage fejlkonklusioner. Man bør derfor altid stille spørgsmål ved sine konklusioner, og forsøge at udvide sin horisont.

Et godt eksempel er folks tilgang til elbiler. Umiddelbart virker den store udbredelse af elbiler jo som en god ting. Da en elbil bruger elektricitet frem for benzin, så udleder den ikke CO2 eller andre ting, når man kører i den. Det er altså sundere for miljøet at du kører i en elbil, end at du kører i en benzinbil. Betyder det så, at vi bør skrotte alle benzinbilerne, og sørge for at alle har en elbil? Nej: det er en forhastet konklusion.

Vi skal nemlig huse på, at produktionen af elbiler jo ikke er specielt miljøvenlig. Det er altså bedre for miljøet at beholde din gamle benzinbil, ind til den alligevel ville trænge til at blive udskiftet. Til den tid kan du så købe en elbil. Hvis du skifter før tid, så belaster du faktisk miljøet mere, end hvis du beholdt din benzinbil.

Når det kommer til at lægge gulv, så er man også nødt til at tænke langsigtet. Nogle mennesker er skeptiske overfor epoxy, da det jo er et petroleumsprodukt. Man kan derfor godt tænke, at det måske ikke er et miljørigtigt valg. Men det er faktisk helt forkert!

Et epoxy gulv er nemlig noget nær det mest slidsikre gulv du kan få. Det betyder, at du kan have glæde af det i rigtigt mange år, uden at skulle udskifte det. Samlet set er miljøbelastningen på et epoxygulv altså relativt lavt, i forhold til mange af alternativerne. Epoxymaling kan altså sagtens være et klimavenligt valg, hvis man regner alle de relevante faktorer ind! Det er altså blot endnu et eksempel på, at vi skal passe på med at springe til konklusioner. Du bør endelig ikke holde dig tilbage fra, at bruge epoxy til gulvet: det er et godt valg.