Sådan Øger du Værdien af Lejligheden Før du Sælger

0
190

Hvis du læser denne artikel, så er der god chance for, at du står i en rigtig god position. Mange mennesker der sælger deres lejlighed gør det nemlig fordi de er nødt til det: og det betyder at de har begrænset med tid til at optimere på salgsprocessen. Hvis man pludseligt er nødsaget til at sælge, så er man ofte under en eller anden form for tidspres. Måske er man blevet skilt og står med en lejlighed, der er langt dyrere, end man har råd til. Sådan en lejlighed brænder en masse penge af ind til den er blevet solgt, og derfor er man selvfølgeligt motiveret til at få den solgt så hurtigt som muligt. Det kan også være man har fået et job i en anden by, og er nødt til at flytte derhen hurtigst muligt. Her er man igen under pres: hvis man ikke får flyttet til den nye by relativt hurtigt, så er der risiko for, at man mister det nye job. Hvis man har en lejlighed i den nye by, så betaler man 2 huslejer ind til den gamle er blevet solgt, og det er igen noget der motiverer os til at sælge så hurtigt som muligt.

Men du sidder og leder efter information om, hvordan du kan øge værdien af din lejlighed før den bliver sat til salg. Det fortæller mig, at du er i den heldige situation, at du ikke er under et specielt stort tidspres. Du kan i ro og mag tænke dig om, og gøre alt hvad du kan for, at gøre salget af din lejlighed så profitabel som muligt. Det er en rigtig god ting! Det er nemlig ikke specielt svært at øge værdien af din lejlighed, men det er betydeligt nemmere at overskue, hvis man ikke er under tidspres.

Det første du bør gøre er, at sikre at din lejlighed er i god stand. Ethvert problem med din lejligheds tilstand vil have en negativ effekt på værdien. Den letteste måde at gøre dette på er ved at få en byggesagkyndig til at lave en tilstandsrapport til lejlighed. Tilstandsrapporten vil afsløre alle nuværende problemer med lejligheden, og samtidig udpege de områder, der kan ske at blive problematiske inden længe. Nu kan du ganske enkelt ordne disse problemer før du sætter lejligheden til salg, og det vil med al sandsynlighed føre til, at boligen kan sælges til en højere pris.

En anden type rapport du kan få udfærdiget er en energirapport. Sådan en rapport giver dig et overblik over boligens energiforbrug. En bolig der bruger unødvendigt meget energi er sværere at sælge, end en bolig der har et optimeret energiforbrug. Ingen har lyst til at betale unødigt meget for varme og strøm. Energirapporten indeholder en liste med forbedringsforslag som du ganske enkelt kan implementere, og dermed øge værdien af din lejlighed.