Sådan Rengør du Dine Sneakers Uden at Ødelægge Dem

0
174

Hvis du spørger alle danskere om, hvad deres yndlingssko er, så er jeg sikker på at 9 ud af 10 vil pege på et par sneakers. Der er ganske enkelt bare ikke nogen anden type af sko derude, som gør det ligeså godt, i ligeså mange forskellige sammenhænge. Det er selvfølgeligt fint at eje flere forskellige par sko, der hver især egner sig til forskellige sammenhænge. Men nogle gange vil vi bare gerne hoppe i et par sko, som vi ved er præsentable samtidig med, at de er komfortable at have på fødderne. I den kategori er der ikke noget der kommer op på siden af sneakers. Der er langt imellem de arrangementer og situationer, hvor et nøje udvalgt par sneakers ikke vil passe perfekt ind, og være helt og aldeles acceptabelt som fodtøj. Når man kan bruge ét par sko til så mange forskellige ting, så ender man let med at gøre det – og så bliver man typisk mere og mere glad for det par sko. Det er derfor vi har så let ved at blive forelskede i vores sneakers: de er med os overalt, og de gør et formidabelt stykke arbejde.

Det er også derfor det kan være så hjerteskærende, når man ser på sine sneakers, og opdager at de er blevet beskidte. Jeg er selv stor fan af Adidas sneakers, og jeg tror ikke der findes en eneste sko fra Adidas, som ikke inkluderer en hvid farve som en del af designet. Det er selvfølgeligt en af de ting, jeg virkeligt godt kan lide ved sneakers fra Adidas: jeg finder hvide sko virkeligt flotte at se på. Vi kommer dog ikke udenom, at det er meget tydeligt at se, når et par hvide sko er blevet beskidte. Støv, mudder og andet snavs skaber en stærk kontrast til den rene hvide farve, og det er ikke noget, man har lyst til at vise frem til hele verden. Jeg måtte derfor finde en god måde, at vaske mine sneakers på.

Men hvordan vasker man egentligt et par sneakers? Jeg spurgte lidt rundt i min vennekreds, og der var meget forskellige bud. Et par af mine venner påstod, at man bare kunne smide skoene i en vaskemaskine og krydse fingre. Det lød rimeligt voldsomt, og var ikke noget jeg havde lyst til, at mine dyre og flotte sko fra Adidas skulle gennemgå. Jeg prøvede metoden af med et par ældre sko, og de var vredet helt skæve efter 45 minutter i maskinen.

Så det var tydeligt, at jeg måtte gøre det på mere forsigtig vis. Jeg fyldte en spand med lunt vand (omkring 35 grader celsius) og fandt en ny tandbørste med medium-hårde hår. Så puttede jeg 4 dråber opvaskemiddel ned i vandet, og rørte rundt med børsten. Nu brugte jeg så børsten til stille og roligt at lave cirkel-bevægelser på de steder, hvor der var pletter og andet snavs. Jeg startede selvfølgeligt på de hvide områder, da de var hårdest ramt. Det tog mig nok samlet set 15 minutter, og efterfølgende så mine sko ud som om, at jeg lige havde købt dem i butikken!