Skoen Der Passer til Enhver Dansk Tøjstil

0
249

Mode er et spændende fænomen, og jo mere man dykker ned i det, jo mere opdager man, at der er at lære. Mode er nemlig ikke bare ”flot tøj”: det er en helt række forskellige dimensioner, der går sammen, og bliver til det vi kalder for ”tidens mode”. Jo mere du går i dybden med det, jo flere dimensioner vil du opdage der ligger i mode.

Et godt eksempel er de forskellige moduler der spiller sammen, når en person klæder sig moderigtigt på. Man kan starte forskellige steder, men lad os starte fra toppen: den overordnede mode-tendens. Denne del af moden er nok den, som de fleste mennesker kender bedst. Det er moden som den er defineret af tidens mest populære designere og trendsettere. Når du kigger i modemagasinerne eller besøger en catwalk, så er tøjet og koncepterne du ser en del af det overordnede mode-modul.

Hvis man udelukkende forholder sig til den overordnede mode, så kan man stadig se ganske præsentabel ud. Mange starter deres mode-interesse på dette niveau: de ser hvad der er moderne, køber de kendte mærker, og klæder sig på efter tidens trend. Det fungerer ganske okay.

Selv det dyreste modetøj kan dog godt se kikset ud, hvis det ikke passer til ens figur eller personlighed. Det er her det næste modul kommer ind i billedet: den personlige mode. Vi er alle bygget forskelligt, og vi har hver især vores egen personlighed. Hvis du ikke tager højde for disse ting, når du sammensætter et outfit, så risikerer du at det ser kikset ud. Bare fordi noget tøj er vildt moderne, så er det ikke nogen garanti for, at det vil klæde din krop specielt godt. Du er nødt til at udvikle en evne til at kigge dig selv i spejlet og vurdere, om tøjet passer til din krop eller ej. Du bør samtidig sørge for, at der et vist overlap med din personlighed. Folk vil kigge underligt på dig, hvis det tøj du har på står i stærk kontrast til den person som de ved, at du er. Tingene skal hænge sammen.

Sidst, men ikke mindst, så er der de nationale trends. Lande og områder kan have værdier og personlighed, lidt ligesom på det personlige plan. Det er derfor moden ser forskellig ud i Danmark og i Tyskland, selvom den overordnede mode og de grundlæggende designere er ens.

Det interessante i den sammenhæng er, at den danske mode – altså den nationale trend i Danmark – har en ganske unik tilgang til sko. Danmark er måske det eneste land i verden, hvor du kan have Vans sko på til ethvert outfit. Det er ligegyldigt om du klæder dig på til en sporty dag i fitness-centeret eller en god middag med skjorte og slips – sko fra Vans er så tæt knyttede til de danske værdier, at de passer ind overalt.